Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek Archive Rath & Doodeheefver by Lernert & Sander

Door in Milaan zo nadrukkelijk een ontwerparchief centraal te stellen, wil Het Nieuwe Instituut het vraagstuk van het behoud van archieven onder de aandacht brengen van een internationaal designpubliek. Diverse ontwerparchieven dreigen verloren te gaan, wat onvermijdelijk zal bijdragen aan het geheugenverlies in deze sector. Verdwijnt daarmee een onmisbare bron van inspiratie, kennis en herinterpretatie voor hedendaagse ontwerpers? Of is het ontbreken van een collectief geheugen juist het vitale kenmerk van het ontwerpdomein?

De installatie Archive Rath & Doodeheefver by Lernert & Sander, die de kunstenaars na uitvoerig onderzoek in de bedrijfsarchieven ontwikkelden, werpt dergelijke vragen op. Met hun installatie onderzoeken zij thema’s als materiaal, de scheiding tussen binnen en buiten, en de relatie tussen erfgoed en actualiteit. Zie foto reportage op Flickr en lees de handout. Het project in Milaan is onderdeel van de programmalijn Landschap en Interieur.

Lernert & Sander

Lernert Engelberts (1977) en Sander Plug (1969) zijn twee in Amsterdam gevestigde kunstenaars. Zij maken conceptuele films en installaties, onder meer gekenmerkt door hun gevoel voor humor. Lernert & Sander werkten voor Kenzo, Wallpaper*, Sikkens Foundation, Brioni tailors, Knab en Amnesty International.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

08/04 – 13/04/2014

Salone del Mobile, Milaan
Lambretto Art Project in de wijk Ventura Lambrate
Via Cletto Arrighi 19, Milaan

 
 

Opening en receptie

Op 7 april organiseerde Het Nieuwe Instituut in samenwerking met het Nederlands Consulaat-generaal in Milaan en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een netwerkborrel. Dit jaar op de locatie van de presentatie van Het Nieuwe Instituut in Lambretto Art Project in de wijk Lambrate. Ook de exposities van Design Academy Eindhoven, Het Zuiderzeemuseum en Het TextielMuseum en designlabel chp...? - jewelry in a context van Gijs Bakker zijn daar te zien.

Archive Rath & Doodeheefver by Lernert & Sander wordt mede mogelijk gemaakt door AkzoNobel